Elke dag iets nieuws

Door Inge op August 17, 2018

Ik kwam naar het kloosterboerderijfestival om de combinatie van werken en bidden. Dat sprak mij aan, en ook om nieuwe mensen te ontmoeten. Verder had ik niet zoveel verwachtingen, ik liet het over mij heen komen.

En wat is dit een bijzondere week. Elke dag heb ik iets nieuws geleerd of ervaren. Nieuwe mooie ontmoetingen, ervaringen, werkzaamheden.

Inspirerende sprekers over onderwerpen waar ik nog niet zoveel over wist. Zoals Zuster Bep, die vertelde over Poverello, een leefgemeenschap en thuis voor dak- en thuislozen, waar iedereen welkom is en zichzelf kan zijn. Tjirk van der Ziel vertelde over duurzaamheid van voedsel, en ik had er nooit bij stil gestaan dat voor éen hamburger veel liters water nodig zijn.

Daarnaast waren er mooie activiteiten door de deelnemers zelf ingebracht via de “muur” (waarop iedereen kon opschrijven wat hij wilde doen). Land-art, soundscape, een rondleiding langs de beelden in de kerk, “sardientje” (omgekeerd verstoppertje) spelen en nog veel meer. Aan het eind van de week waren er zoveel “muur”-activiteiten dat we er eigenlijk nog een dag aan vast kunnen plakken.

Ook qua werkzaamheden heb ik veel nieuwe dingen gedaan: hummus maken, aardappels rooien, een deur schuren en de kerkklokken luiden. Zo werd het een hele leerzame maar vooral ook hele leuke week. Op naar een volgende keer!

Gallery