Dag 6: God in de jungle, verhalen bij het kampvuur

Door wilma op July 26, 2016

Op deze wisselvallige maandagochtend staken we weer enthousiast de handen uit de mouwen. Versterkt met verse werkkrachten uit de stad gingen we hooien, straten en snoeien. Stukje bij beetje maken we de Eemlandhoeve mooier. De slootkant ziet er weer strak uit, en het pleintje is bijna klaar.

IMG_6616

Broeder Johannes vertelde ’s middags over zijn werk in de jungle van Calais. Het is heftig om te horen hoe de omstandigheden daar zijn, en met welke uitdagingen hij dagelijks te maken heeft. Het verhaal van Broeder Johannes maakt veel los. We proberen te begrijpen waarom mensen op de vlucht slaan, waarom ze zo graag naar Engeland willen, hoe ze overleven bij Calais. Broeder Johannes is een boeiend en inspirerende spreker. De tweede helft van de middag delen we onder zijn leiding onze eigen ervaringen met geloof, frustratie en God. Er zijn verschillende leefgemeenschappen vertegenwoordigd, zoals het Noëlhuis en de Hugo de Groothof, die vertellen hoe zij gezamenlijk de wereld verbeteren.

DSC05134 DSC05126 DSC05120

Rieks verwende ons ’s avonds met een schitterend optreden. Met zijn verfijnde gitaarspel wist hij een intieme sfeer neer te zetten. Zoals gebruikelijk sluiten we de dag af bij het kampvuur, met sterke verhalen en ontluikende bekentenissen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA