Nieuws: Dave Andrews komt naar het KloosterBoerderijFestival

Door annablomgren3@gmail.com op May 31, 2016

Op 26 juli om 14uur komt de bekende theoloog Dave Andrews spreken op het KloosterBoerderijFestival. Hij geeft ons dan een lezing met de titel “Creating Radical Compassionate Inclusive Commdave-andrews-02unities”

Dave Andrews is een Christenanarchist en radicale theoloog uit Brisbane, Australië. Daar is hij actief in een gemeenschap in de binnenstad waar ze werken met vluchtelingen, aboriginals en andere gemarginaliseerde mensen. Hij is ook docent, trainer en schrijver van meerdere boeken, onder andere over christenanarchisme en gemeenschapsleven. Zijn laatste boek heet “The Jihad of Jesus” en gaat over hoe de geweldloze maar gedetermineerde strijd voor gerechtigheid iets is wat christenen en moslims zou kunnen verbinden.

In de jaren ’70 en ’80 heeft Dave Andrews in India gewoond en ook daar heeft hij, samen met zijn vrouw, meerdere leefgemeenschappen opgericht en gewerkt met verslaafden en arme mensen uit de slums.

Op www.daveandrews.com.au kun je meer over hem lezen. En misschien komt zijn naam heel bekend voor; hij heeft ook eerder voor TimeToTurn gesproken.

Wij zijn heel blij en trots dat zo’n inspirerend persoon naar het KloosterBoerderijFestival wil komen. En persoonlijk kijk ik er echt naar uit om hem te ontmoeten.

Dus, neem vooral veel geïnteresseerde mensen mee naar het Kloosterboerderijfestival op 26 juli (en de rest van de week ook!)