Dag 8: Einde

Door wilma op August 4, 2015

Door Hester

Ik schrik op uit mijn ochtend doezelslaapje door een plotseling opkomende gedachte. Dit is de laatste dag! Dat betekent dat er heel veel opgeruimd moet worden voor vanmiddag. Aah stress! Gelukkig beginnen we de dag zoals normaal met eerst ruim een half uur Taizé gebed. Genieten van de mooie liederen, de stilte en de aanwezigheid van God, terwijl mijn stresshormoon langzaam weer in slaap sukkelt. Opruimen komt ’s middags pas, eerst ontbijten en werken aan onze projectjes op de Eemlandhoeve. Voor alles een tijd.

Ook vandaag regent het behoorlijk, dus we richten ons voornamelijk op het binnenwerk. Op een boerderij wil je natuurlijk het liefste buiten in de moestuin of op het veld werken, maar het leuke aan het binnenwerk is dan weer dat iets duidelijk af kan zijn. En dus wordt er druk geschilderd, want ja, dit is onze laatste kans. En het lukt! Aan het eind van de ochtend zijn de richtingaanwijzers mooi opvallend wit geschilderd en de rode balken in het Voorhuis rustgevend grijs.

Het voorhuis is bijna af geschilderd

Na het middaggebed (waarbij ook Spikey de kat van de partij is) en het eten schiet iedereen in de opruimstand en voor je het weet is de kapel er niet meer en is het Landhuis weer gewoon het Landhuis in plaats van het KloosterBoerderijFestivalHuis.

De laatste overvloedige lunch staat klaar

Gelukkig loopt het allemaal wel uit, zodat we het afscheid nemen nog even kunnen uitstellen. Want Prediker weet het wel zo mooi te zeggen met z’n ‘voor alles is een tijd’, voor je gevoel komt het eind soms veel te snel. Het KloosterBoerderijFestival is voor mij zo’n tijd, ik heb er nog lang niet genoeg van.

Van Kapel/workshopruimte/kantoor/knutselruimte de hele ruimte weer terug in de oorspronkelijke opstelling
Het lukt niet om weg te gaan…

Na iedereen uitgezwaaid te hebben wilden wij nog even snel met Maaike en Jan de week evalueren. Even snel werd uiteindelijk een meeting van een uurtje of 3 inclusief heerlijke pannenkoeken. Ietwat later dus dan gepland begeven wij ons uiteindelijk ook richting huis. Een open meelzak blijkt niet heel handig te zijn om in een overvolle auto te hebben, maar dat terzijde. We sluiten de reis, de dag en de week af met een mooi Taizé lied dat we met zijn vieren zingen. Samen bidden, denken, werken en vieren, wat een mooie momenten heeft deze week gecreëerd.

Bedankt, iedereen die langsgekomen is. Het was superleuk jullie te ontmoeten. En bedankt, Maaike en Jan dat jullie jullie prachtige oase met ons gedeeld hebben.

Dag mooie mensen, het was gaaf!

The Kingdom of God is justice and peace, and joy in the Holy Spirit. Come now, and open in us, the gates of Your Kingdom